Direct afspraak maken

Nu gratis APK bij een kleine of grote beurt

Autobanden

Voor de meeste mensen is een band niks meer dan een rond en zwart noodzakelijk iets om onder de auto te hebben. Een band zorgt echter voor veel meer belangrijke factoren. Eigenlijk is een band het enige onderdeel welke in verbinding staat met de weg. Hierdoor hebben banden een grote invloed op de veiligheid van uw autorit. Daarnaast zijn autobanden ook deels verantwoordelijk voor een comfortabele autorit.

Soorten autobanden

Personenwagenbanden zijn er in allerlei soorten en maten. De kwaliteit van de banden is dankzij toepassing van nieuw technologieën en innovatieve productiemethoden de afgelopen jaren sterk gestegen. Tijdens een APK keuring of onderhoudsbeurt wordt er altijd gecontroleerd op juiste bandenspanning en gekeken naar het profiel zodat uw auto de weg weer veilig op kan. 

De nieuwe technieken zorgen voor een comfortabele autorit en welke daarnaast ook zeer veilig is. Controleer daarom altijd uw banden op slijtage. In de autobanden industrie vindt er de laatste jaren zeer veel ontwikkeling plaats. Met name de ontwikkeling van een betere rubbersamenstelling, de toepassing van het modernste karkasmateriaal en de aandacht die het loopvlak gekregen heeft, leidt tot de conclusie dat een moderne band werkelijk een hightech product is.

Voordelen van een hightech autoband zijn:

Banden de en monteer + balanceer aperatuur

• De rolweerstand is verminderd (lager brandstofverbruik). 

• Het geluidsniveau is gedaald. 

• De slijtage is sterk verminderd. 

• Het stuurgedrag is sterk verbeterd 

• Het comfort van de banden is sterk toegenomen. 

Prijs/kwaliteit

Dat de prijs van een band een belangrijk koopargument voor de consument is, is algemeen bekend. Toch wordt de kwaliteit van de technische dienstverlening, de voorlichting en deskundige advisering steeds belangrijker. Vakmanschap en kennis op het gebied van montage, balanceren en uitlijnen zijn voor hightech producten zoals banden onontbeerlijk. Garage 'De Hefbrug' heeft alle middelen in huis om de autoband vakkundig te plaatsen. Wij leveren alle bekende merken Zomer/Winter/All-season banden tegen zeer concurrerende prijzen.