Direct afspraak maken

Nu gratis APK bij een kleine of grote beurt

Distributie-riem

Een veelal bekend component in een auto is de distributieriem. Dit onderdeel bij veel consumenten bekend- gelukkig slechts zelden uit eigen ervaring – een horrorverhaal van een motor die finaal in de soep liep nadat de o zo belangrijke verbindende schakel tussen krukas en kleppentrein het op een cruciaal moment liet afweten. En omdat we het tegenwoordig in heel veel gevallen over motoren hebben met vier kleppen per cilinder is de schade die een kapotte riem van een paar tientjes kan veroorzaken behoorlijk.

Eigenschappen distributieriem

Niet elke auto heeft een distributieriem. Sommige merken gebruiken een ketting of tandwielen. De voordelen van een riem zijn dat hij minder geluid maakt, geen smering nodig heeft en lichter van gewicht is.

Een nadeel van een distributieriem is dat deze regelmatig vervangen dient te worden, omdat hij aan slijtage onderhevig is en daardoor zou kunnen breken. Wanneer dit het geval is, kunnen de zuigers in de bovenste stand de geopende kleppen raken en ernstig beschadigen, hetgeen zeer prijzige reparaties tot gevolg heeft. De meeste distributieriemen hebben een levensduur van 60.000 - 120.000 kilometer.

Wat wij doen en wat u kunt doen

Als u uw auto regelmatig voor de voorgeschreven onderhoudsbeurten aanbiedt, geven wij op tijd aan dat de distributieriem aan vervanging toe is. Laat u echter uw auto alleen maar APK keuren, is het zaak dat u zelf bijhoud dat de distributieriem op tijd vervangen wordt. Bij aankoop van een auto is het ook verstandig om te vragen wanneer de distributieriem vervangen, is zodat u weet wanneer hij weer vervangen dient te worden. Bij twijfels over de distributieriem zullen wij altijd adviseren om hem te vervangen. Het op tijdig doen van onderhoud maakt u de kans een heel stuk kleiner op het knappen van de distributieriem. Hiermee voorkomt u zeer ongewenste reparaties!

Wilt u een afspraak maken?

Denkt u dat uw auto toe is aan het vervangen van uw distributieriem? Neem gerust contact op met De Hefbrug en laat u eerlijk adviseren! U kunt ook altijd even bellen. Wij zijn bereikbaar op tel. 0528 – 276097.