Direct afspraak maken

Nu gratis APK bij een kleine of grote beurt

Koppelingsplaat

De koppelingsplaat is het centrale verbindingselement van de koppeling. In combinatie met de drukgroep, scheidt en verbindt het de motor van de versnellingsbak. Het vermindert ook de snelheidsschommelingen in de versnellingsbak die door de verbrandingsmotor wordt veroorzaakt. Deze eigenschappen maken dat het een zwaar belast onderdeel is van auto's.

In oudere type auto's is het van belang dat er bij de onderhoudsbeurt op de vrije slag van het pedaal wordt gelet en indien nodig afgesteld . De moderne auto is voorzien van een automatisch stellende koppeling die nagenoeg geen onderhoudt behoeft. Onze monteurs herkennen de diverse systemen en beschikken over de kennis om uw auto goed te onderhouden. 

Reparatie

Als de koppeling versleten is staat men vaak voor een dure reparatie. Omdat het vervangen van koppelingsplaten meestal een tijdrovende klus is, is het van belang dat de reparatie goed wordt uitgevoerd. Wij vervangen dan ook altijd de complete set (koppelingsplaat, drukgroep en druklager ) ook inspecteren wij de keerringen en andere slijtagedelen. 

Nieuwe koppelingsplaat?

Wij vervangen koppelingsets tegen scherpe prijzen. Wilt u online een prijsopgave maken of een online afspraak maken? Dat ik mogelijk bij De Hefbrug! Voor vragen kunt u natuurlijk ook altijd telefonisch contact met ons opnemen via tel. 0528-276097.