Direct afspraak maken

Nu gratis APK bij een kleine of grote beurt

Onderhoudsbeurten

ford 2dk5Wat is er vervelender dan pech op de weg? In sommige gevallen is hier niks aan te doen. Toch is het mogelijk om de kans op pech kleiner te maken. Elke autoleverancier geeft voor elk type auto een onderhoudsschema op. Garage De Hefbrug beschikt over deze onderhoudsschema’s. Als volgens dit schema onderhoud wordt gepleegd gaat uw auto langer mee en komt u niet voor ongewenste reparaties te staan. Daarnaast gaat u dan altijd veilig de weg op! Enkele voorbeelden welke ervoor zorgen dat uw auto langer mee gaat zijn het tijdig verversen van de olie, het afstellen van de remmen en het tijdig vervangen van de distributieriem. 

Grote en kleine beurt

Grofweg kennen we twee soorten onderhoudsbeurten namelijk de grote beurt en de kleine beurt. Onder de beide beurten vallen verschillende controlepunten. Zowel de grote als de kleine beurt worden uitgevoerd volgens de specificaties van de autofabrikant. Daarnaast rest bij klanten vaak de vraag wat het verschil is tussen een kleine beurt en een grote beurt.

Bij een kleine onderhoudsbeurt worden voornamelijk de meest essentiële punten gecontroleerd. Bij een kleine beurt controleren ze o.a. op de vloeistoffen, lichten, remmen, ruitenwissers, schokdempers en uitlaat. Daarnaast wordt in de meeste gevallen, indien het nodig wordt gevonden door onze garagespecialisten, de olie ververst en het oliefilter vervangen.

Bij een grote onderhoudsbeurt worden meerdere onderdelen nauwkeurig gecontroleerd en indien het nodig is ook vervangen. Dit kan gezien worden als een uitbreiding op de kleine beurt. Bovenop de punten van de kleine beurt worden hier veel meer punten gecontroleerd! Bij ons is de APK keurig gratis als er gelijktijdig een grote onderhoudsbeurt wordt uitgevoerd. Dit alles voor een veiligere en betrouwbaardere autorit. 

Zomer en winterbeurt

b auto sneeuw wit

U gaat bijvoorbeeld op wintersport of op zomervakantie met de auto en u wilt graag nog even de auto gecontroleerd hebben zodat u zeker weet dat er vooraf geen mankementen aan de auto zitten.

Dan is het zeer raadzaam om vooraf om uw auto op een zomerbeurt of een winterbeurt te laten controleren. Op vakantie zal de auto namelijk worden blootgesteld aan zeer hoge of lage temperaturen. Hoe gevaarlijk is het als uw remmen het niet doen omdat de remolie niet juist is samengesteld. Dit willen wij graag voorkomen!

Tijdens een zomerbeurt of winterbeurt wordt de auto gecontroleerd op diverse onderdelen. Zo kijken ze naar het profiel op uw banden, de samenstelling van de remvloeistof en of er nog genoeg koelvloeistof in de auto zit. Het is namelijk zeer belangrijk dat u voor de zomer of winter uw auto laat controleren zodat u deze periode veilig op de weg bent. Garage De Hefbrug geeft altijd een advies op maat en denkt aan uw veiligheid!

Maak snel een afspraak!