Direct afspraak maken

Nu gratis APK bij een kleine of grote beurt

APK keuring

rdw erkendDe APK keuring is een periodieke keuring welke verplicht is door de Europese wetgeving. Afhankelijk van de bouwjaar van uw auto dient uw auto periodiek gecontroleerd te worden.

Een APK keuring is van zeer groot belang voor uw veiligheid en voor ons milieu. Tijdens de keuring wordt er gekeken naar de technische tekortkomingen van uw auto. Het voorkomen van technische tekortkomen maakt de kans op een ongeluk een stuk kleiner. U moet er toch niet aan denken dat uw remmen bijvoorbeeld plotseling niet meer werken. Onze allround garage kan onderhoud en APK uitvoeren voor alle merken auto’s. De garagespecialisten werken zeer zorgvuldig en zijn zeer deskundig. Wij zijn daarom door het RDW ook erkend als een officieel APK-keuringsstation.

 

Wanneer moet mijn auto voor een APK keuring?

Afhankelijk van de bouwjaar van uw auto dient deze gekeurd te worden. In onderstaand overzicht kunt u zien welke wijzigingen er sinds 2008 zijn doorgevoerd. U kunt via het RDW controleren wanneer uw auto opnieuw APK gekeurd dient te worden. 

  • Personenauto (benzine) na 1 januari 2005 

De eerste APK keuring dient uitgevoerd te worden 4 jaar na eerste toelating. Daarna dient de auto 2 keer gekeurd te worden na 2 jaar. Als deze periode voorbij is dient de auto jaarlijks gekeurd te worden. 

  • Personenauto (diesel/gas) na 1 januari 2005

De eerste APK keuring dient uitgevoerd te worden 3 jaar na de eerste toelating. Vervolgens dient de auto 2 keer APK gekeurd te worden na een periode van 2 jaar. Na deze periode dient de auto jaarlijks gekeurd te worden.  

  • Personenauto (benzine) voor 1 januari 2005 en niet ouder dan 30 jaar

De eerste APK keuring dient uitgevoerd te worden 3 jaar na de eerste toelating. Na deze periode dient de auto jaarlijks gekeurd te worden. 

  • Personenauto(benzine) voor 1 januari 2005 en niet ouders van 30 jaar

De eerste keuring dient 3 jaar na de eerste toelating gekeurd te worden. Als deze periode voorbij is dient de auto jaarlijks gekeurd te worden. 

  • Klassiekers 

Personenauto’s welke ouder zijn dan 30 jaar dienen slechts 1 keer per 2 jaar gekeurd te worden. 

Kosten APK keuring

apkIn combinatie met een kleine beurt of een grote beurt is de APK keuring altijd gratis! Wilt u een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op. 

Diesel:        GRATIS in combinatie met een grote of kleine beurt.

Benzine/Gas:    GRATIS in combinatie met een grote of kleine beurt.  

Wel worden er in combinatie met een onderhoudsbeurt altijd afmeldkosten en viergasmeting voor benzineauto’s of roetmeting voor dieselauto’s in rekening gebracht. Auto’s vanaf 2006 zijn vrij van een viergasmeting of roetmeting maar het eobd-systeem moet vrij zijn van milieu gerelateerde foutcodes.